29 C
București
33.9 C
Chisinau
sâmbătă, 13 iulie 2024

Claudiu Tănăselia : Despre Rocket Factory Augsburg

Must read

Rocket Factory Augsburg (RFA) este o companie care îmi place din ce în ce mai mult: nu doar că lucrează la un nou lansator european (de celibru mic, ce-i drept), pe care sperăm să-l vedem zburând spre orbită în acest an, dar în același timp RFA speră să construiască o capsulă reutilizabilă, denumită Argo, pentru transport de marfă spre și dinspre orbită (și implicit Stația Spațială Internațională și/sau viitoarele avanposturi orbitale comerciale), la un preț competitiv.
Partea cea mai interesantă? Va putea transporta 4 tone nu doar spre orbită, dar și dinspre orbită spre Pământ, lucru care o va deosebi de restul capsulelor existente. Și la revenire pe Pământ nu va folosi parașute, ci un sistem de frânare gonflabil.
Acum câteva zile, RFA au solicitat (pe Twitter) întrebări și astăzi au răspuns[1] la fiecare din întrebările primite, un mare plus pentru echipa de PR a companiei (mi-au răspuns și mie). Am făcut și un rezumat[2] al răspunsurilor, rezumat în care sunt adunate toate detaliile despre Argo pe care le știm până acum.
- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article

Descoperă mai multe la Coaliția 🤝 România Moldova

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura